• nationale loterij
  • mediatheek

Eerste zorgen bij brandwonden

Eerst water, de rest komt later!
Koel de brandwonde onmiddellijk en minstens 20 minuten onder fris water.

Aansluitend op vorige schooljaren kunnen scholen zich inschrijven voor het BRAVO lesprogramma over preventie brand en brandwonden voor lager onderwijs 2de graad:

  • een uitgeschreven lesvoorbereiding
  • een doe-doos met lesmateriaal
  • werkboekje voor elke leerling
  • een folder voor de ouders
  • bezoek aan de brandweer
  • les door consulente van Stichting Brandwonden: facultatief

De DOE-DOZEN worden door de school aangekocht en kunnen verschillende jaren en in verschillende klassen gebruikt worden.

BRAVO LESPROGRAMMA
2de GRAAD LAGERE SCHOOL

Schrijf hier in

Beste,

U ontvangt geregeld preventietips van Stichting Brandwonden. Wij danken iedereen voor de positieve feedback en de vele suggesties. Om u een idee te geven van de activiteiten van de Stichting, sturen wij u graag een blik "Achter de schermen van Stichting Brandwonden.

U kunt op elke rubriek apart klikken of u kunt de volledige tekst hier bekijken.
 
 
Onmiddellijk na de aanslagen zijn Jean-Pierre en Yves van de Stichting naar het militaire hospitaal van Neder Over Heembeek getrokken om hun hulp aan te bieden.
Lees meer →
 
 
Tijdens de zomermaanden liep een campagne aan de kust in samenwerking met de brandweer. In woningen van mensen in armoede werden rookmelders aangebracht.
Lees meer →
 
 
Naar aanleiding van een dramatisch ongeval in een sociale woning in het Luikse, wordt in samenwerking met de sociale huisvestingsmaatschappij een project opgezet waarbij ongeveer 3.000 sociale woningen met degelijk preventiemateriaal zullen worden uitgerust.
Lees meer →
 
 
Voor het derde jaar organiseert Stichting Brandwonden een nazorgkuur voor patiŽnten die recent uit het brandwondencentrum werden ontslagen.
Lees meer →
 
 
Voor de kadettenschool van de provincie Luik, wordt de Stichting officieel ingeschakeld in de opleiding om de voornaamste principes van preventie brandwonden aan te leren.
Lees meer →
 
 
Meer en meer wordt aandacht besteed aan preventie voor senioren en minder mobiele medemensen.
Lees meer →
 
 
Kinderen vormen de grootste groep van slachtoffers van brandwonden. Daarom is het van levensbelang dat de personen, die verantwoordelijk zijn voor die kinderen alle mogelijke preventiemaatregelen respecteren om brandwonden van kinderen te voorkomen.
Lees meer →
 
 
De Aťrosol schuimblusser dooft het vuur snel en zorgt dat het niet opnieuw ontbrandt door een afsluitende laag schuim over de brandende stoffen te spuiten.
Lees meer →
 
 
Stichting Brandwonden organiseert speciaal voor bedrijven een vorming, die voor hun werknemers of klanten een Safety Day willen organiseren rond het thema brand en brandwonden.
Lees meer →
 
 
Het aantal unieke bezoekers van de website van Stichting Brandwonden neemt elk jaar toe.
Lees meer →
 

Actueel

Belgische Brandwonden - centra

Contactgegevens

Lees meer

Onveilige blusdekens overspoelen BelgiŽ

In verschillende Belgische winkelketens worden naast duurdere en veilige blusdekens ook goedkope en onveilige blusdekens verkocht.

Lees meer

Babyís in de auto: gevaar voor ernstige brandwonden

Een Oostenrijkse studie toont aan dat temperatuur van een zitje tot 70 graden Celsius kan oplopen. Bij veel kindjes kan dat tot lelijke brandwonden leiden.

Lees meer